Największy na świecie niekomercyjny serwis geocachingowy
GeoŚcieżki - skupiające wiele keszy
Ponad 1000 GeoŚcieżek w Polsce!
Pełne statystyki, GPXy, wszystko za darmo!
Powiadomienia mailem o nowych keszach i logach
Centrum Obsługi Geokeszera wybierane przez Społeczność
100% funkcjonalności dostępne bezpłatnie
Przyjazne zasady publikacji keszy

 Wpisy do logu Krasnalocaching    48x 47x {{log_note}} 4x Photo 2x Galeria  

4853801 2025-06-26 21:27 Lumen (user activity12255) - Wykonano serwis

Pe Es ogłoszeń drobnych:

To to co tam w ogłoszeniach Lumenka pisała o smyczach już nieaktualne;)dzięki uprzejmości keszerki Lokua i reszty współorganizatorów GieCe, zostaliśmy obdarowani jednolitymi, wrocławskimi zawieszkami. Merci :)

 

WYCIECZKA: Przy Papie Krasnalu o godzinie 10:00 spotyka się NIE TYLKO nasza grupa – to miejsce przyciąga również innych przewodników i ich podopiecznych. Kultowy punkt miasta w weekend tętni życiem, więc łatwo zgubić się w tłumie. Wypatrujcie logo Opencachingu - to gwarancja, że jesteście z właściwą ekipą!

 

Ogłoszenie gastronomiczne: ważne dla nosa i podniebienia!

Szanowni współbiesiadnicy i miłośnicy wyzwań kulinarnych,
z bólem serca (i ulgą dla nosa) musimy ogłosić, że kiszonego śledzia rodem ze Szwecji na naszym RODOS NIE BĘDZIE. Przy obecnych gabarytach ogródka i epickim zasięgu zapachów tego specjału, nie byłoby dokąd uciekać. A poza tym – szwedzki stół już był w Sieradzu. Teraz czas na słowiańską ucztę, z naszymi rodzimymi, aromatycznymi rarytasami. Proszę się przygotować na doznania, które poruszą nie tylko kubki smakowe, ale i wyobraźnię:

  • Czerwone kulki rozkoszy – małe bomby smaku - porzeczki - to na zachętę przed resztą specjałów;

  • Zielone, włochate wykręcacze mordy – czyli ściślej mówiąc - agreścik, dostarczy dawkę witaminy C i niepowtarzalny grymas na facjacie;

  • Larwojeżyny – przedwcześnie zerwane, niedojrzałe i twarde - zgryzołamacze;

  • Słodkie robaczywki – nasze czereśnie to prawdziwe kapsułki natury – owoc i białkowa przekąska w jednym;

  • Wiszące wino – przedojrzałe wiśnie, gryziesz, a w ustach eksploduje smak fermentacji i nostalgii za młodością, kiedy kwaśne było po prostu kwaśne, a nie „mało zbalansowane";

  • Szczękołamacze – najbardziej uniwersalny owoc naszej kuchni - twarde mini jabłka

  • Na deser – dla koneserów: ruszającego się pożywienia - soczyste glizdy prosto spod łopaty. Dla tych, którzy uważają, że tradycyjne dania są zbyt przewidywalne, proponujemy nasze autorskie „ruchome sushi”. Łopatę zapewniamy, reszty dokonujecie sami!

  • do popicia na koniec dla miłośników ZUBERa - woda ze studni, dla reszty  mięta miętusia, miętunia. Jest jej tutaj pod dostatkiem!