Wpisy do logu Mobilna geokuchnia 90x 0x 4x 9x Galeria
2022-05-14 16:51 Minior&son (3185) - Znaleziona
Podjęta na evencie w Międzyrzecu, a ponieważ nie było jak dorzucić przepisu, podajemy tutaj :)
Propozycja vege dla tych co lubią pastę z wędzonej makreli, ale nie lubią się babrać z jej obieraniem :)
PRZEPIS
2 kostki tofu (1x naturalna + 1x wędzona) ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Dodajemy około (do smaku):
2-3 łyżki majonezu (oczywiście tylko kielecki :):):)
1-1,5 łyżki musztardy sarepskiej
2-3 łyżki sosu sojowego ciemnego (raczej odpuszczamy sól, bo sos słony)
pieprz świeżo mielony
około łyżeczki cukru
około pęczek posiekanego szczypiorku
Mieszamy i do lodówy, żeby się przegryzło. Można jeść od razu, ale najlepsze na drugi i następne dniZe świeżą bułeczką no po prostu palce lizać - smacznego