Największy na świecie niekomercyjny serwis geocachingowy
GeoŚcieżki - skupiające wiele keszy
Ponad 1000 GeoŚcieżek w Polsce!
Pełne statystyki, GPXy, wszystko za darmo!
Powiadomienia mailem o nowych keszach i logach
Centrum Obsługi Geokeszera wybierane przez Społeczność
100% funkcjonalności dostępne bezpłatnie
Przyjazne zasady publikacji keszy

 Wpisy do logu Mobilna geokuchnia    {{found}} 85x {{not_found}} 0x {{log_note}} 4x Photo 8x Galeria  

3945564 2022-05-14 16:51 Minior&son (user activity2933) - Znaleziona

Podjęta na evencie w Międzyrzecu, a ponieważ nie było jak dorzucić przepisu, podajemy tutaj :)

Propozycja vege dla tych co lubią pastę z wędzonej makreli, ale nie lubią się babrać z jej obieraniem :)

PRZEPIS

2 kostki tofu (1x naturalna + 1x wędzona) ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Dodajemy około (do smaku):

2-3 łyżki majonezu (oczywiście tylko kielecki :):):)

1-1,5 łyżki musztardy sarepskiej

2-3 łyżki sosu sojowego ciemnego (raczej odpuszczamy sól, bo sos słony)

pieprz świeżo mielony

około łyżeczki cukru

około pęczek posiekanego szczypiorku

Mieszamy i do lodówy, żeby się przegryzło. Można jeść od razu, ale najlepsze na drugi i następne dni:)Ze świeżą bułeczką no po prostu palce lizać - smacznego