Logs Górka Rogowska
22x
0x
0x
2021-07-04 23:04
Equilibrium_prime
(
2303)
- Gevonden
Przygotowanie:
Grzyby namocz przez około godzinę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.
Rozgrzej olej, a na następnie wrzuć posiekaną cebulę. Podsmaż na małym ogniu, aby cebula się zeszkliła.
Do wrzątku włóż ziemniaki, podsmażoną cebulę, boczek pokrojony w paski, liść laurowy, ziele angielskie i namoczone wcześniej grzyby. Gotuj na średnim ogniu.
W osobnym naczyniu wymieszaj dokładnie żur z śmietaną, posiekanym czosnkiem.
Gdy ziemniaki będą lekko twarde dodawaj żurek do gotującej zupy mieszając.
Zupę dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Gotuj jeszcze 10-15 minut do miękkości ziemniaków.
Pozostałą część boczku pokrój w kostkę i zrumień na patelni. Dodaj do zupy.
Ugotowana razem z Bogasem. Dzięki za zabawę.