Wpisy do logu Próba Ognia 111x 0x 1x 2x Galeria
2018-05-12 16:30 JAsiek. (5440) - Znaleziona
Dobra, przyznam się, jarałem się kiedyś tematem ostrych rzeczy. Do momentu jak nie miałem problemów z żołądkiem. Potem poznałem prawdziwe smaki wielu potraw i już za żadne skarby nie wrócę do piekielnych smaków. A kiedyś tabasco i pieprz kajeński były nieodzownymi elementami moich kulinarnych wynurzeń. Nie polecam mieszać pieprzu kajeńskiego z "przyprawami", które mają w składzie wzmacniacz aromatu i smaku. Generalnie nie polecam jeść zbyt ostro, bo większość doskonałych smaków to jednak delikatne i ulotne aromaty, które niestety giną w zderzeniu z kapsaicyną.
Wiecie, że gaz pieprzowy robi się też z kapsaicyny. Jak wam ktoś psiknie w oko to najlepiej przemyć tłuszczem albo alkoholem :D
Dzięki za wrażenia. Uderzenie było ciężkie ale chwilowe, potem około 30 sekund pieczenia i po wszystkim. Mogłem spróbować mocniejszej wersji, może przy następnej okazji.