Założenie skrytki wymaga wysiłku, poświęć 10 minut na dokładne przeczytanie opisu - to pomaga w utrzymaniu kesza. Unikaj zamoczenia logbooka, wilgotny a zamknięty w hermetycznym pojemniku, ulegnie sparszywieniu.
Zabierz paczkę chusteczek higienicznych i wytrzyj mokre dłonie przed wpisem do logbooka. Szczelnie zamykaj zasobnik.
Zasadziłem pierwszą serię keszy tematycznie związanych z procesem powstawania bursztynowego napoju. Opowiem o składnikach, jakich używamy w procesie warzenia piwa.
Skrytki ukryłem tak, aby było Wam je łatwo znaleźć - przyjdźcie z dzieciakami, opowiedzcie im że piwo to nie tylko facet na kanapie przed telewizorem!
Następna geościeżka będzie traktować o samym procesie (przemysł vs warunki domowe).
Twoim zadaniem jest dostarczyć mi składników niezbędnych do złożenia receptury. Oczywiście w sposób wirtualny, nawiedzając poszczególne kesze serii.
Jeżeli w finałowym logbooku znajdę 20 fizycznych wpisów w przeciągu 20 dni od publikacji (i 20 osób zaliczy ścieżkę „Piwa bym łyknął! A z czego?" ), nawarzę skrzynkę najprawdziwszego piwa dla Was. Wtedy, we wskazanym później miejscu i czasie, w magiczny sposób pojawi się skrzyneczka piwa z mojego domowego nano-browaru.
Oczywiście i potem geościeżka cały czas pozostaje gotowa na Twoje przybycie.
Jeśli się nie uda, zostaniemy przy NBSR (Nieznośnie Boleśnie Suchym Ryju) hehe!
Po co to robię?
Tego się nie definiuje. Piwowarstwo to moje hobby… uwaga, zaraźliwe, a ja nieźle prątkuję!
Jeśli mój przekaz choć w niewielkim procencie (może być 4,5%) zastąpi w Twojej głowie reklamowy bełkot i choć lekką kreską naszkicuje „co w piwie piszczy”, będę bardzo zadowolony.
Wchodzisz w to?
lukuj
To jest pojemnik, w którym znajdziesz logbook. Aby zalogować skrytkę musisz wpisac kod wg tabeli. Zaliczyć należy zatem wcześniej:
Litery w haśle są WIELKIE, kod wpisuj bez spacji.
Powodzenia,
lukuj