Witam.
Chciałem zaprosić do zapoznania się z historią ponad 100-letniego Browaru Obywatelskiego w Tychach, który leży na Szlaku Zabytków Techniki Województwa Śląskiego.
Skrytka to multak z finałem na azymut, dla którego zdobycia potrzebne jest zebranie kilku informacji z tablic umiejscowionych na terenie zakładu. Na teren zakładu można wchodzić w godzinach od 6 do 22. Oczywiście, najlepiej jednak w takich godzinach, kiedy już jest jasno w danej porze roku i odpowiednio wcześniej niż godzina zamknięcia.
Dane potrzebne do obliczenia współrzędnych pojemnika finałowego:
1. Bednarnia
GG1 = Suma wszystkich liczb w tekście na tablicy informacyjnej
GX1 - liczba kontrolna z tyłu tablicy
2. Warzelnia
GG2 = (Powierzchnia warzelni + pojemność zbiornika Nr2. ze zdjęcia - data wyłączenia browaru nr II z eksploatacji)
3. Zespół fermentacji, leżakowni i obciągu
GG3 = (Powierzchnia - temperatura dochładzania - kod z tyłu tablicy)
GX2 - liczba kontrolna z tyłu tablicy
4. Młótownia
GG4 = (Liczba kół pasowych - liczba kontrolna z tyłu tablicy)
GX3 - liczba kontrolna z tyłu tablicy
5. Stolarnia, stajnie, garaże
GG5 = (Powierzchnia stolarni - Data budowy szkoły)
6. Budynek dyrekcyjny
GG6 = (Powierzchnia + Data budowy - Data wygospodarowania pomieszczenia na salę "Browarnik")
7. Zespół słodowni z susznią
GG7 = ((Powierzchnia - Pojemność silosów) - GX3) / GX4
GX4 - liczba kontrolna z tyłu tablicy
Wzór do obliczenia współrzędnych pojemnika finałowego.
N (GX1 * 2.5) [0] [GX4-GX3] . [(GG2 - 3 * GG3) - 129]
E (GX4 * 2) [GG7-GG6-153] . [GG4] [GG1 / 505] [GG5 + 382]
Po obliczeniu współrzędnych pojemnika finałowego kieruj się na:
Azymut [(GX2 * 13)-4]
Skrytka finałowa została ukryta w pobliżu Parkingu nr 2.
W środku na start trochę fantów na wymianę. Certyfikat FTF dla pierwszego znalazcy oraz dwa logbooki (dla OC i alternatywnego serwisu).
Etap | Symbol | Typ | Współrzędne | Opis |
---|---|---|---|---|
Parking | --- | Parking na terenie zakładu. | ||
Parking | --- | Parking #2 | ||
1 | Punkt fizyczny | --- | Bednarnia | |
2 | Punkt fizyczny | --- | Warzelnia | |
3 | Punkt fizyczny | --- | Zespół fermentacji i leżakowania | |
4 | Punkt fizyczny | --- | Młótownia | |
5 | Punkt fizyczny | --- | Stolarnia | |
6 | Punkt fizyczny | --- | Budynek dyrekcji | |
7 | Punkt fizyczny | --- | Zespół słodowni |