Największy na świecie niekomercyjny serwis geocachingowy
GeoŚcieżki - skupiające wiele keszy
Ponad 600 GeoŚcieżek w Polsce!
Pełne statystyki, GPXy, wszystko za darmo!
Powiadomienia mailem o nowych keszach i logach
Centrum Obsługi Geokeszera wybierane przez Społeczność
100% funkcjonalności dostępne bezpłatnie
Przyjazne zasady publikacji keszy
You have to be logged-in in order to perform operations on this cache.
stats
Show cache statistics
WKD Naleśnik - OP5E30
Największy naleśnik w mieście!
Owner: Teokryt
Please log in to see the coordinates.
Altitude: 111 m. ASL.
 Region: Poland > mazowieckie
Cache type: Traditional
Size: Micro
Status: Archived
Date hidden: 04-12-2012
Date created: 04-12-2012
Date published: 04-12-2012
Last modification: 20-09-2015
107x Found
0x Not found
4 notes
watchers 5 watchers
3 visitors
75 x rated
Rated as: Average
In order to view coordinates and
the map of caches
you must be logged in
Cache attributes

Go geocaching with children  Accessible for disabled  Bike  One-minute cache  Take something to write  Fixed by magnet 

Please read the Opencaching attributes article.
Description PL

Czy stacja nazywa się właśnie tak? Oczywiście że nie, to WKD Śródmieście z jej mało znaną częścią naziemna, I krótko o WKD - Czy wiesz, że WKD ma parametry takie samo jak metro? Odcinek od Grodziska Mazowieckiego do Warszawy pokonuje w takim samym czasie co Metro Warszawskie swoją trasę?

"Nie wiadomo dokładnie, gdzie po raz pierwszy zaczęto przyrządzać naleśniki; prawdopodobnie miało to miejsce już w starożytności. Podaje się je i w Chinach i w Europie. Włosi twierdzą, że wynaleziono je we Florencji, skąd w XVI wieku Katarzyna Medycejska przywiozła je do Francji, gdy wyszła za mąż za francuskiego króla." tyle Wikipedia, a jak wygląda naleśnik?

 Naleśniczek!

Dryfuje sobie nad peronem, gdzie on jest to już was kordy doprowadzą. Ów naleśnik ma wiele wspólnego z Dworcem Centralnym, nie tylko przejście podziemne, ale i coś jeszcze - co - nie powiem :P

Przy okazji mój przepis na pyszne naleśniki!

- 2-4 jajka

- pól litra mleka z zapasem do litra

- mąka, około pół kilo ale to zależy od tego ile trzeba

- łyżeczka soli

- łyżka stołowa oleju (do konserwacji ciasta od powietrza)

- cukier wanilinowy dla aromatu

Składniki wymieszać, najlepiej mikserem by nie miało grudek, do konsystencji, hmm, gęstej farby ftalowej lub czegoś w tym guście. Ciasto smażyć na patelni teflonowej bez oleju lub dla uzyskania chrupkości - na oleju. Rozprowadzać równomiernie kręcąc patelnią. Podawać z konfiturami domowej roboty lub dżemem i serem, najlepiej na świeżo po upieczeniu ;-)

I sama skrzynka to mikry mikrus, większą by SOKiści sprzątnęli:-(lubi rzeczy metalowe jednak uwaga – zawodowa czujność wskazana

Okolica skrzynki może byc zaśmiecona choc na ogól jest tam czysto.

Additional hints
You must be logged-in to see additional hints