"Zwyczajna i kiełbasiarnia"
"Restauracja Mazowianka miała być interesem, który "kręci się sam". Właściciele Krzysztof i Marek, którzy prowadzą firmę budowlaną, zatrudnili tam profesjonalny personel, ale okazało się, że potrawy były niejadalne. Konieczna okazała się rewolucja Magdy Gessler. Jak mówi współwłaściciel restauracji Krzysztof Skolimowski, dawna Mazowianka już odeszła w niepamięć. Nowy lokal "Zwyczajna i kiełbasiarnia" ma w menu głównie kiełbasy, ale nie tylko. Znajdziemy tam sznycle, polędwice, czy placki po węgiersku, a wszystko to na bazie ekologicznych produktów. Menu zmieniło się o 180 stopni – mówi Krzysztof Skolimowski. – Oferujemy tradycyjne, swojskie wyroby od zaprzyjaźnionej masarni. Bez chemii i ulepszaczy – deklaruje."
Źródło: Kliknij na mnie!
Od siebie: Po 1 wejściu do lokalu po rewolucji doznałem wielkiego zaskoczenia! Ładny wystrój, uroczyście ubrany personel, nic dodać, nic ująć!
Jak zdobyć kesza?
Krótka instrukcja jak zdobyć tego kesza:
1.Sprawdzamy godziny otwarcia: Kliknij na mnie!
2.Wchodzimy do lokalu.
3.Podchodzimy do lady.
4.Prosimy o skrzynkę (coś typu: Mogę prosić o skrzynkę?) (Personel jest poinformowany, mam na to zgodę!).
5.Personel podaje kesza, wpisujemy się, zamawiamy coś żeby nie było że tylko po kesza, bierzemy geokreta, wpisujemy się i oddajemy :).
====
Naprawdę, mocno zachęcam do kupna którejś z potraw w tej restauracji!
Po rewolucji jest tam po prostu boskie jedzenie! :)
Mogą występować lekkie problemy z zamknięciem pojemnika, czasami trzeba trochę się namęczyć.
====
Proszę o zabieranie geokretów!