Skrzynka kiedyś należała do [O12DŚB] 2023/2024
Śledź w śmietanie to klasyczna polska przekąska. Wydawałoby się, że zrobienie ich to żadna filozofia. A jednak warto przestrzegać kilku zasad, aby mieć pewność, że wyjdą dobre.
Najważniejsze są same matiasy, czyli płaty śledziowe w solance. Najlepiej kupić je w zaufanym sklepie rybnym. Powinny być jasne i jędrne. Jeśli mają żółtawe zabarwienie, widoczne szczególnie przy końcach, są po prostu nieświeże. Takich nie kupujemy. Płaty trzeba wymoczyć w świeżej wodzie, aby pozbyć się nadmiaru soli. Najlepiej zostawić je na noc, nazajutrz osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki.
Kordy wskazują polanę. A kesza znajdziesz wysoko... rozejrzyj się, widzisz potrzebne narzędzie do wejścia na górę? To właśnie tam.
Kesz na starcie zawiera logbook i certyfikaty.
Zawartość kesza nie jest na wymianę.
Wesołych Świąt jaromx1.